volyne.info
homepage
čtvrtek,
svátek má Soňa
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

15.05.'06, Honza Beránek, Kultura
počet přístupů: 3437
Love Parade: Sbohem Mácho, poezii života teď píší kapely
Květnová oslava lásky a jara dopadla nad očekávání. Zaplněný malý sál Na Nové překvapil i samotné pořadatele. GooS představili novou image, Marná snaha hrála bez kytaristy, 200 zbraní bez chyb a Dech Dechtu vyrazil leckomu dech.
Návštěvníci si tentokrát dávali na čas a tak první kapela zapojila nástroje pro jistotu až v půl desáté. Marná snaha tak začala před svými věrnými fanoušky, kterých se sešlo více než sama kapela čekala. Tedy více než pět.

Kapela by ještě ráda poděkovala kromě fanklubu i dvěma věrným fanynkám, které přijely z Prahy, aniž by kapelu kdy naživo slyšely. Holky děkujem!!!

Marná snaha prakticky předvedla, že dokáže zahrát opravdu v jakékoli sestavě. Tentokrát chyběl kytarista Roubal, a tak bylo vystoupení prokleté naivní kytarovky ochuzeno o předělanou písničku Berry vlasáč, kterou právě absentující kytarista zpívá. Kapela pojala své vystoupení jako dárkový balík, a tak každou písničku věnovala speciálně a pečlivě vybraným jedincům.

"Byl jsem rád, že bylo rozumět textům, na které klademe důraz," spokojeně po vystoupení pronesl frontman kapely Most. "Konečně si je tak mohli všichni konečně pořádně poslechnout," dodal.

Ten také speciálně pro tuto akci odložil svou kultovní kostkovanou konfekci a zazářil v odvážném tílku s motivy divokých šelem. Pozorní diváci si pak mohli ještě povšimnout, že kromě toho změnil svůj neposlušný účes.

Během vystoupení Marné snahy se už přihrnula další várka oslavychtivých návštěvníků.
Na pódiu se totiž už pomalu připravovali GooS, kteří měli narozdíl od MS kytaristu navíc. Mates k nim totiž nedávno přešel z nefungujících Respektive. Grungeoví matadoři předvedli standardní výkon, který byl ale jemně poznamenán zvýšenou mírou alkoholu v krvi zpívajícího kytaristy.

Frontman Zavada také zásadně inovoval svou image, a ke klasickému šátku přidal i monterkovou kombinézu. O důvodech této proměny můžeme spekulovat, ale zpěvák ji zdůvodňoval tím, že už přišel čas na to, zapracovat na pořádně image.

Svou dějinnou úlohu zvládli i, před půlnocí nastupující, písečtí 200 zbraní. Jejich první vystoupení na malém sále nepodcenili, jevištními kostýmy nezklamali a dokonce i pořadatelům věnovali pár songů, které se hodily do atmosféry pučícího jara a jiskřícího ovzduší. Vtipné texty v kombinaci s melodickými refrény nenechaly moc tanečníků sedět.

Skoro zaplněný sál dělal pořadatelům radost, ještě před půlnocí ale dorazila patnáctičlenná dechovka Dech Dechtu i se svým početným fanklubem.

Patnáct lidí na pódiu, kam se leckdy nevejdou ani kapely se dvěma kytaristy, bylo dalším rekordem, který padl na malém sále.

Dechovka se po zvukové zkoušce rozjela ke svému výkonu, který opět připomněl volyňským posluchačům co znamená underground. Zazněla klasika v podobě Vejvodovy polky Škoda lásky, ale i vlastní tvorba tělesa, které se při svém vystoupení obejde v podstatě bez zvukaře.

Po necelé hodince dechového nářezu, který byl doplňován frenetickými ovacemi skalních fanoušků a vyjevenými obličeji těch, kteří s kapelou přišli do styku poprvé, ale koncert skončil.

Láska spolu s alkoholem tak opět zvítězila nad lží a nenávistí, hrdliččin zval ku lásce hlas a desátý jubilejní koncert volyne.info skončil nečekaným úspěchem. A jestli přišli jen ti, které baví pořád dokola poslouchat MS a jiné, tak to tu ještě asi není úplně tak špatné.

Na další se můžete těšit nejdříve v říjnu nebo v listopadu, kdy by měla Marná snaha křtít svoje první CD.

Kdyby náhodou někdo z vás měl fotky z koncertu, a chtěl by se pochubit, tak neváhejte a pošlete nám je:) Děkujeme.
autor: Honza Beránek
datum: 15.05.'06




Diskuse na téma: Love Parade: Sbohem Mácho, poezii života teď píší kapely

počet příspěvků v diskusi: 36 (poslední v 21:16 25.02.'07)
| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |