volyne.info
homepage
neděle,
svátek má Ivo
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

25.03.'07, Eva Popelková, Radnice, Zápisy z jednání
počet přístupů: 1869
Zápis ze 4. zasedání zastupitelstva
1/ Materiály finančního odboru: rozpočtový výhled na roky 2008-2010
2/ Materiály odboru správy majetku města a investic /3/ Rozhodnutí ZM pořídit nový územní plán města /4/ Pravidla pro rozdělování finančních prostředků na zájmovou činnost /5/ Různé – pověření finančního a kontrolního výboru /6/ Diskuse

Z á p i s
ze 4. zasedání zastupitelstva města Volyně, které se konalo dne 14. března 2007
v 16,00 hod. v sále Na Nové ve Volyni

P ř í t o m n i : ing. Stanislav Bočánek, Mgr. Josef Capůrka, Ing. Martin Červený,
Augustin Hronek, ing. Václav Jirsa, Vladislav Kubeš, ing. Lenka Nestřebová,
Jan Paterna, ing. Eva Piherová, ing. Vítězslav Režný, ing. František Staněk
Dana Šalátová, ing. Václav Valhoda, ing. František Volmut
O m l u v e n : MUDr. Pavel Tasáry
Jednání zastupitelstva města Volyně zahájila starostka města ing. Lenka Nestřebová, která přivítala členy zastupitelstva města a přítomné občany.
Poté seznámila přítomné s programem dnešního zasedání ZM, který se skládá z těchto bodů:
1/ Materiály finančního odboru:
a) rozpočtový výhled na roky 2008-2010
b) zmocnění rady města
c) rozpočtové opatření č. 1/2007
d) výše poplatků za odpad na rok 2007
e) půjčka ze sociálního fondu
f) příspěvky na projekty „Stopy v krajině“ a „Bratři Boháčové“
2/ Materiály odboru správy majetku města a investic
a) zrušení vyhlášky města č. 9/94
b) odkoupení pozemku p. č. 1231 v k. ú. Volyně
c) prodej pozemků p. č. 1454, 1452 a 1462/1 v k. ú. Volyně
d) prodej části pozemku p. č. 1988/13 v k. ú. Volyně
e) záměr prodeje pozemku p. č. 358/2 v k. ú. Volyně
f) záměr prodeje pozemků p. č. 2034/4 a 2034/16 v k. ú. Volyně
g) převod pozemku p. č. 2036 v k. ú. Volyně
h) vypořádání majetkoprávních vztahů
ch) závěrečná zpráva ÚIK
3/ Rozhodnutí ZM pořídit nový územní plán města
4/ Pravidla pro rozdělování finančních prostředků na zájmovou činnost
5/ Různé – pověření finančního a kontrolního výboru
6/ Diskuse

Takto navržený program schválilo 13 přítomných členů zastupitelstva (ing. Režný se dostavil později).

Návrhová komise : ing. Václav Valhoda, ing. Eva Piherová a Mgr. Josef Capůrka

Za ověřovatele zápisu : ing. František Staněk a ing. Martin Červený

Návrhovou komisi a ověřovatele zápisu schválilo všech 13 přítomných členů ZM.
Starostka města seznámila přítomné s plněním usnesení z minulého jednání zastupitelstva a poté přistoupila k projednávání jednotlivých bodů programu.
Na jednání se dostavil ing. Režný, počet přítomných zastupitelů je 14.

ad 1/
a) Všech 14 přítomných zastupitelů schválilo vypracovat a předložit návrh rozpočtového výhledu na roky 2008-2010 do 30.9. 2007.
ba) Všech 14 přítomných zastupitelů schválilo pověřit radu města ke schvalování povinných rozpočtových opatření, pokud se jedná o přijetí finančních prostředků z jiných rozpočtů (dotace, příspěvky, granty).
bb) Zastupitelé projednali návrh na pověření rady města ke schvalování rozpočtových opatření do výše 100.000 Kč pro jednotlivou změnu. Ing. Piherová vznesla protinávrh na snížení částky na 50.000,- Kč. Ing. Staněk se k návrhu ing. Piherová připojil a poznamenal, že v minulosti toto opatření nebylo potřeba. Ing. Velková (vedoucí FO) vysvětlila, že toto vyžaduje Krajský úřad České Budějovice, který odkazuje na ustanovení §15 a §16 zákona 250/2000 Sb. o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů.
Po diskusi dala starostka hlasovat o návrhu ing. Piherové snížit výše navrhovanou částku na
50.000,- Kč. Tento návrh neprošel byl schválen pouze 5 členy ZM (ing. Piherová, Jan Paterna, ing. Staněk, ing. Jirsa a ing. Režný), 9 členů bylo proti (ing. Volmut, Mgr. Capůrka, V. Kubeš, A. Hronek, ing. Červený, ing. Valhoda, ing. Nestřebová, D. Šalátová a ing. Bočánek) a hlasování se nikdo nezdržel.
Návrh na pověření rady města ke schvalování rozpočtových opatření do výše 100.000 Kč pro jednotlivou změnu schválilo 9 členů ZM (ing. Volmut, Mgr. Capůrka, V. Kubeš, A. Hronek, ing. Červený, ing. Valhoda, ing. Nestřebová, D. Šalátová a ing. Bočánek), 4 členové byli proti (ing. Piherová, Jan Paterna, ing. Staněk, ing. Jirsa) a ing. Režný se zdržel hlasování.
c) Všech 14 přítomných členů ZM schválilo rozpočtové opatření města Volyně na rok 2007 č. 1) obsahující změny č. 1 – 8 dle přílohy, kterými dojde k snížení příjmů o 964.154,- Kč a snížení výdajů o 710.730,- Kč. Rozdíl mezi navýšením příjmů a výdajů ve výši 253.424,- Kč bude kryt použitím prostředků minulých let.
d) Zastupitelé projednali výši poplatku za provoz systému shromažďování, sběru, přepravy, třídění, využívání a odstraňování komunálních odpadů pro rok 2007 ve výši 450,- Kč. Po diskusi byl tento návrh schválen 13 členy ZM, 1 člen se zdržel hlasování (ing. Staněk) a proti nebyl nikdo.
e) Všech 14 přítomných zastupitelů schválilo poskytnutí bezúročné půjčky ze sociálního fondu města Volyně paní Janě Tallmanové ve výši 15.000,- Kč.
a)Všech 14 přítomných zastupitelů s chválilo příspěvek na projekt „Stopy v krajině“ ve výši 20.000,- Kč
a příspěvek na knihu „Bratři Boháčové – umělci z Pošumavské Volyně“ ve výši 26.000,- Kč, s tím že
tyto příspěvky budou zapracovány do rozpočtového opatření č. 1.

ad 2/
1.Zastupitelé projednali návrh na zrušení vyhlášky č. 9/94 o prodeji a pronájmu obecních bytů včetně dodatků č. 1 a 2. Téměř všechny byty, které se nacházejí v bytových domech uvedených v této vyhlášce, jsou již prodány. Po celkovém projednání, schválilo 13 přítomných zastupitelů, ing. Jirsa se zdržel hlasování a proti nebyl nikdo, zrušit vyhlášku č. 9/94 včetně dodatků č. 1 a č. 2.
2.Odkoupení pozemku p. č. 1231 o výměře 3202 m2 v k. ú Volyně od ČR, Úřadu pro zastupování státu
ve věcech majetkových, Územní pracoviště České Budějovice, odboru Odloučené pracoviště Strakonice, Velké nám. 216, Strakonice, za cenu stanovenou prodávajícím, schválilo 13 přítomných zastupitelů, ing. Režný se zdržel hlasování a proti nebyl nikdo. Kupující město Volyně uhradí veškeré náklady spojené s prodejem pozemku.
c) Všech 14 přítomných zastupitelů schválilo prodej pozemku p. č. 1454 o výměře 84 m2, části pozemku p. č. 1452 o výměře 18 m2 (díl „d+e“, díl „f“) a části pozemku p. č. 1462/1 (díl „a“) o výměře 1 m2 v k. ú Volyně do spoluvlastnictví pí. Heleně Chocholové, bytem Pod Malsičkou 593, Volyně, p. Eduardu Chocholovi, bytem Na Vyhlídce 627, Volyně a manželům Bohumile a Eduardu Chocholovým, bytem Na Vyhlídce 627, Volyně, za cenu 70,-Kč/m2 s tím, že kupující uhradí náklady spojené s prodejem pozemku včetně daně z převodu nemovitostí.
d) Všech 14 přítomných členů ZM schválilo prodej části pozemku p. č. 1988/13 o výměře 87 m2 v k. ú. Volyně firmě METAL Zámečnictví s. r. o., se sídlem Volyně, Na Hrázi 706, za cenu 70,- Kč/m2 s tím, že kupující uhradí náklady spojené s prodejem nemovitosti včetně daně z převodu nemovitosti.
e) Všech 14 přítomných členů ZM schválilo záměr prodeje pozemku p. č. 358/2 o výměře 95 m2 v k. ú Volyně.
f) Všech 14 přítomných členů ZM schválilo záměr prodeje pozemků p. č. 2034/4 o výměře 21 m2 a p. č. 2034/16 o výměře 384 m2 v k. ú Volyně.
g) Všech 14 přítomných zastupitelů schválilo souhlasné prohlášení, kterým se převádí pozemek v zahrádkářské kolonii v k. ú. Volyně p. č. 2036 o výměře 621 m2, z vlastnictví Pozemkového fondu České republiky, se sídlem Husinecká 1024/11a, Praha 3, do vlastnictví města Volyně dle zák. č. 172/1991 Sb..
h) Všech 14 přítomných zastupitelů schválilo vypořádání majetkoprávních vztahů zastavěného pozemku komunikací ve Volyni, ulice 5. května tak, že město Volyně odkoupí od p. Miroslava Nevoleho, bytem Bezděkovská 73, Strakonice, pozemek p. č. 291/11 o výměře 99 m2, v k. ú. Volyně za kupní cenu stanovenou znaleckým posudkem s tím, že kupující město Volyně uhradí náklady spojené s prodejem pozemku.
ch) Zastupitelé projednali závěrečnou zprávu ÚIK o inventarizaci majetku města Volyně a jím zřízených organizací k 31.12.2006 včetně návrhu na vyřazení majetku na základě protokolů o vyřazení předložených v souvislosti s inventarizací. Po celkové diskusi byla závěrečná zpráva ÚIK o inventarizaci majetku města a jím řízených organizací, včetně návrhu na vyřazení majetku, schválena 13 přítomnými zastupiteli, ing. Staněk se zdržel hlasování a proti nebyl nikdo.

ad 3/
Zastupitelé projednali návrh na pořízení územní plánu města Volyně. Po celkové diskusi bylo schváleno všemi 14 přítomnými zastupiteli pořízení nového územního plánu.

ad 4/
Zastupitelé projednali návrh „Pravidel pro poskytování příspěvků na zájmovou činnost“. Po celkové diskusi se zastupitelé usnesli na stažení tohoto bodu z jednání s tím, že budou pravidla dopracována a předložena na dalším jednání ZM. Pro tento rok budou dotace spolkům a organizacím rozděleny dle stávajících pravidel.

ad 5/
Všech 14 přítomných zastupitelů schválilo pověření:
- finančního výboru k provedení kontroly hospodaření příspěvkových organizací minimálně 2x ročně
- vypracování finančního rozboru budoucího řešení situace s příspěvkovými organizacemi MěK,
MěKS a MěM v těchto variantách:
a) stávající varianta
b) sloučení pod jednu příspěvkovou organizaci
c) zřízení organizačních složek
- kontrolního výboru k provedení kontroly příspěvkových organizací 1x ročně.

Ad 6/ Starostka obdržela od ŘSD ČR žádost o vyjádření k navrženým 11 variantám řešení obchvatu města Volyně v přiložené vyhledávací studii. Na základě této žádosti byla ŘSD ČR zaslána odpověď, že z hlediska územního plánu přichází v úvahu pouze nejzápadnější varianta a všechny východní varianty.
Ing. Režný poznamenal, že současná dopravní situace ve městě je velmi špatná. Ve Vimperské ulici dochází k propadání silnice. Dále navrhl, zda by nemohla být ve Vimperské ulici snížena rychlost na 40 km/hod. a případně zde zřízen ještě další přechod pro chodce. Starostka slíbila, že toto projedná s Policií ČR – DI Strakonice.
O slovo se přihlásil pan Paterna, který na základě jednání majetkové komise měl zjistit, kolik by stála demolice obřadní síně na Malsičce ve Volyni s tím, že by byla ponechána pouze základová deska. Celková demolice by činila cca. 125.000,- Kč s tím, že by stavební suť byla uložena na skládce města.
Poté se o slovo přihlásila paní Roučková, která požadovala umístění laviček na náměstí. Dále navrhla, aby konání zastupitelstva bylo hlášeno městským rozhlasem a také zveřejněno v městském zpravodaji.
Na závěr přečetl ing. Valhoda návrh usnesení z dnešního jednání ZM, jehož znění bylo schváleno 14 přítomnými zastupiteli.

Dne 14. března 2007 zapsala E. Popelková

Ing. Václav V a l h od a Ing. Lenka N e s t ř e b o v á
místostarosta starostka města Volyně

Ověřovatelé zápisu: ing. František Staněk ...........................………………….......…………….

ing. Martin Červený …..….......................…………………………………

autor: Eva Popelková
datum: 25.03.'07




Diskuse na téma: Zápis ze 4. zasedání zastupitelstva

| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |