volyne.info
homepage
úterý,
svátek má Josef
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

16.10.'07, Jitka Zahrádková, Glosy a komentáře, Co vás pálí
počet přístupů: 3950
I volyňská radnice nabízí "zážitkové programy". Kurzy ale bolí
Zážitkové programy zaměřené na komunikaci, sebepoznávání a kvalitní mezilidské vztahy si našly cestu na volyňskou radnici!

V dnešní době jsou stále oblíbenější a oblíbenější realizace zážitkových programů zaměřené na sebepoznání, komunikaci mezi lidmi a řešení mezilidských vztahů.

Také vedení volyňského Městského úřadu se tato interaktivní zábava zalíbila a pomalu ji zavádí do svého programu.

Cílem je prověřit kvality svých zaměstnanců, jejich poslušnost a ochotu být nápomocen, za každé situace pracovat pro své město, podle nejlepšího vědomí a svědomí svých představených.

Zatím je výběr jednostranný – tudíž – partnera si pro své hrátky vybírá radnice a to podle osobních sympatií – čím silnější osobnost, tím má větší šanci, že bude vybrána co nejdříve. Plán hry zatím ještě není oficiální, a proto pravidla ještě nejsou určena pro zveřejnění.

Zatím všechny rošády dopadly ve prospěch radnice. Není divu, pravidla hry účastníkům zatím nikdy nebyla dopředu stanovena – snad jen jedno (ale to je cílem při každé hře) – ten kdo hru vymyslí a rozehraje, má zpravidla jediný cíl – vyhrát.

A právě proto jsou zážitkové programy tím nejlepším prověřením všech morálních kvalit zúčastněných.

Chcete tedy poznat, jaké jsou Vaše charakterové vlastnosti, jak si stojíte pevně za svým přesvědčením, jak si Vaše okolí cenní Vaší práce a dokonce to nejcennější – jak máte pevné přátelské vztahy? To vše se dozvíte, když se zážitkového kurzu zúčastníte. A to nemusíte být hlavními účastníky hry. Stačí, když se aktivně zapojíte již do hry rozehrané!

Jako pro každou hru musíte sestavit kvalitní tým hráčů. Není to vždy jednoduché, ale pro začátek stačí, když se budete pro výběr partnerů držet starého pořekadla – Vrána k vráně sedá… Další podmínkou je ze strany vyzyvatele, že za každé situace Vám bude předkládán názor, že vše, co se kolem Vás začne dít, je jen a jen pro vaše dobro, protože Vy sami jste neschopní a v podstatě nic neumíte. Proto se Vám nyní nabízí pomoc a záchrana.

Je dobré alespoň v začátku hry tomu na čas uvěřit- vždyť je to jen hra.

Pokud však včas neodhadnete sílu protivníka, záhy zjistíte, že tým spoluhráčů – Vašich dlouholetých přátel a známých, které jste chtěli přizvat na svou stranu, se přidal k Vašemu protihráči. Není se co divit, zážitkový program slouží právě k poznání pevnosti a upřímnosti v mezilidských vztazích!! Proto jste se přece přihlásili!!!

Další mezikrok hry je velkorysá nabídka ze strany vyzyvatele hru ukončit za určitých podmínek jím stanovených. Pro hráče se slabší povahou by bylo po předchozích zkušenostech vhodné ze hry odstoupit. Pokud tak neučiní, vlídnost nabídek na další spolupráci končí.

V dalším pokračování hry pak budete mít možnost se osobně seznámit na svém pracovišti s kontrolami institucí, o kterých jste možná ani nevěděli a také s tím, že zástupci instituce, kteří Vaši kompetentnost přišli prověřit a zkontrolovat, mnohdy ani nevědí, za kterými dveřmi Vás najdou. Nebojte se – Vaši ochotní kolegové je nenechají zabloudit. Není nad určité životní jistoty!!

Pokud se náhodou stane, že obstojíte i tentokrát, postupujete do dalšího kola s výhledem na ztrátu vlastní hlavy. Nervozita z Vašeho postavení spoluhráče přivede ještě k rafinovanějším útokům a znovu upozorňuji, že pokud nemáte za sebou kvalitní přátele, je další setrvání ve hře na samé hranici hazardu s vlastním zdravím!!

Možná, že se přece jen podaří po prožitých událostech vašim protihráčům vyvolat ve Vás pocit, že už té komedie bylo dost, že už jste všichni hrou unavení a požádáte třeba o pauzu, jako při šachové partii. Potřebujete si v klidu dobře rozmyslet další kroky, přece jste hráč a nechcete se vzdát - teď už doslova bez boje! Samozřejmě, že Vám váš protihráč rád vyhoví a jeho spoluhráči s vlídností jim vlastní Vás přesvědčí o nutnosti odpočinku, že čas vše vyřeší. Také oni si potřebují připravit svoje trumfy za každou cenu a bez Vaší krátkodobé vynucené pauzy ve hře mu tak poskytnete nedobrovolně prostor pro smrtící úder.

Ještě máte stále chuť se do hry pustit? Možná, že by nebylo špatné do začátku začít pátrat po tom, kdo tady tyhle nebezpečné hry rozehrává a jestli mu jde opravdu o obecné blaho, jestli se ve Volyni ještě píše rok 20… nebo se ten pan Někdo v časové smyčce přenesl k odkazu svých předků v dobách nedávno minulých a dnes se opájí svou mocí? Kdo bude další určovat pravidla těchto podivných hrátek a dál přibírat na křídla pomyslného vítězství další spoluhráče. Vždyť mnozí z nich mají ještě v paměti též „zážitkové programy“ minulé doby.

Ať už se hry zúčastníte z jakéhokoliv důvodu, věřte, že zkušenost, při které si můžete prověřit to, co zážitkové programy nabízejí, je penězi k nezaplacení. Počítejte však s tím, že kurzovné je vysoké a bolestivé.
Poznat pravdu na vlastní kůži bolí nejen na těle, ale hlavně na duši.

Přeji Vám všem sloganem oficiálních stránek města Volyně www.volyne.eu

SLUNEČNÝ DEN
autor: Jitka Zahrádková
datum: 16.10.'07




Diskuse na téma: I volyňská radnice nabízí "zážitkové programy". Kurzy ale bolí

počet příspěvků v diskusi: 16 (poslední v 22:57 01.11.'07)
| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |