volyne.info
homepage
pátek,
svátek má Blažena
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

10.11.'03, Eva Popelková, Radnice, Zápisy z jednání
počet přístupů: 1400
Zápis z 8. zasedání zastupitelstva města Volyně, které se konalo dne 22. října 2003
P r o g r a m
8. zastupitelstva města
1)Rekonstrukce silnice I/4 přes Volyni
2)Různé: odkoupení pozemku p. č. 1688/1
v k. ú. Volyně
P ř í t o m n i : František Bláha
Ing. Jiří Hais
RNDr. Jiří Homolka
Augustin Hronek
MUDr. Radek Chalupa
Ing. Václav Jirsa
MUDr. Michaela Kovářová
MUDr. Olga Kubíčková
Miloslav Pikolon
Jan Pruner
Ing. František Staněk
ing. Václav Valhoda



O m l u v e n : Karel Uhlík, ing. Petr Červený a ing. Karel Hornych

Jednání zastupitelstva města Volyně zahájil starosta, který přivítal členy zastupitelstva města, pozvané hosty a přítomné občany.
Poté seznámil přítomné s programem dnešního zasedání ZM, který se skládá ze dvou bodů:

1/ Rekonstrukce silnice I/4 přes Volyni
2/ Různé: odkoupení pozemku p. č. 1688/1 v k. ú. Volyně

Ing. Jirsa vznesl návrh na doplnění programu v bodě 2/ různé o písmeno b) revokace usnesení č. 1/k z 1.10.2003, které se týká převodu studny na Místní automotoklub AMT Volyně - Zechovice.

Takto doplněný program schválilo 10 přítomných zastupitelů.

Návrhová komise byla navržena v tomto složení:
ing. Václav Valhoda, MUDr. Michaela Kovářová, MUDr. Radek Chalupa.
Návrhovou komisi schválilo 9 členů ZM, 1 člen se zdržel hlasování a proti nebyl nikdo.
Přišla paní MUDr. Kovářová – počet zastupitelů 11.
Za ověřovatele zápisu byli stanoveni: ing. Jiří Hais a RNDr. Jiří Homolka.
Ověřovatele zápisu schválilo 10 přítomných členů ZM, 1člen se zdržel hlasování a proti nebyl nikdo.
Starosta konstatoval, že zápis z předchozího zasedání ZM byl ověřen a zveřejněn a námitky proti němu nebyly podány žádné.


ad 1/
Na začátku projednávání bodu 1/ rekonstrukce silnice I/4 přes Volyni, představil starosta pozvané hosty:
Pana ing. arch. Jiřího Brůhu a pana ing. Lumíra Zenkla, kteří jsou tvůrci územního plánu města
a dopravního řešení silnice I/4 tzv. východní varianty a pana ing. arch. Ivana Čecha bývalého vedoucího odboru regionálního rozvoje Okresního úřadu ve Strakonicích. Dále Sdružení občanů Volyně za zlepšení životního prostředí ve městě přizvalo k jednání právníka JUDr. Petra Kužvarta a pana ing. Kliku – bývalého pracovníka Ministerstva životního prostředí ČR.


Dostavil se ing. Valhoda – počet přítomných zastupitelů 12.
Starosta na úvod seznámil přítomné s celkovou problematikou rekonstrukce silnice I/4. Územní plán byl dlouhodobě připravován a byl řádně projednán dle stavebního zákona. Zastupitelstvo tento územní plán schválilo již v roce 1995 a od té doby byl dvakrát aktualizován.
JUDr. Kužvart podotkl, že jsou nyní jiné podmínky než za jakých byl územní plán schválen. V současné době došlo k velkému nárůstu automobilové dopravy a tato má negativní dopad na životní prostředí.
Pan Bláha uvedl, že východní varianta je zastaralá a negativně působí na životní prostředí ve městě. Ve většině měst je doprava odkloněna mimo město. Dále uvedl, že byly podány na MěÚ připomínky, ale neúspěšně. Také upozornil na negativní dopad na část města, která se nachází v zátopové zóně, pokud by se opakovaly loňské povodně.
Ing. Brůha uvedl, že žádná varianta nebude ideální, vždy se najdou nedostatky. Západní varianta, kterou prosazuje Sdružení občanů Volyně za zlepšení životního prostředí ve městě, vede v blízkosti přírodní památky na Opukách a připravovanou zónou rozvoje bydlení.Tím, že by byla silnice odkloněna zcela mimo město, by došlo k poklesu návštěvníků a ovlinění rozvoje podnikání ve městě.
Ing. Brůha dále uvedl, že územního plán velkého územního celku Písecko – Strakonicko je předložen ke schválení Krajskému zastupitelstvu. Oba projektanti se shodli, že pokud nedojde k dohodě, bude výstavba silnice ohrožena a nadále bude veden veškerý provoz přes náměstí.
Ing. Klika poznamenal, že by měla být celá situace přehodnocena. Stále dochází a bude docházet k nárůstu dopravy. Západní varianta by byla z hlediska vlivu na životní prostředí přijatelnější.
Pan Jakubec podotkl, že pokud by byla doprava odkloněna mimo město, došlo by k poklesu podnikatelské činnosti ve Volyni. Dále uvedl, že pokud by bylo postiženým občanům, kteří mají přijít o domy v důsledku výstavby silnice, poskytnuta adekvátní náhrada, nebyl by kladen takový odpor.
Z jednání odešel ing. Staněk- počet zastupitelů 11.
Ing. Šipka ze Sdružení občanů Volyně za zlepšení životního prostředí ve městě sdělil, že pokud povedene průtah Nádražní ulicí bude to mít negativní dopad na životní prostředí. Také z hlediska nadměrného zatížení hlukem není tato varianta vhodná. Západní varianta je lepší, není vedena obydlenou zónu. Starosta uvedl, že jsou projektována protihluková opatření.
Pan Hronek poznamenal, že pokud by byla odkloněna doprava mimo město, došlo by k jeho odříznutí a vedlo by to k poklesu podnikatelské činnosti.
Ing. Jirsa řekl, že je potřeba uvážit co by následovalo pokud by nebyl územní plán schválen. Výstavba silnice by se odložila a doprava by dál byla vedena přes náměstí.
Ing. Valhoda poznamenal, že není dořešeno náhradní bydlení pro občany, kteří přijdou výstavbou silnice o své domy. Ing. Staněk se dostavil na jednání – počet zastupitelů 12. Starosta sdělil, že navrhl několik variant řešení bytové situace. Bohužel zatím není známo, kdy bude stavba silnice realizována .
Pan Kuneš, člen Sdružení občanů Volyně za zlepšení životního prostředí ve městě, podotkl, že celá léta žije v nejistotě. Neví, co bude s jeho domem.
Starosta sdělil, že by byl těmto občanům poskytnut pozemek a i finanční podpora.
Ing. Jirsa navrhl, aby byla vytypována lokalita, vhodná pro výstavbu rodinných domů a připraveny parcely pro budoucí výstavbu.
Po projednání problematiky rekonstrukce silnice I/4 přes Volyni ke hlasování o usnesení nedošlo, neboť nikdo z přítomných zastupitelů nevznesl žádný návrh. Zůstává tedy současný stav.


ad 2/
a) Všech 12 přítomných zastupitelů schválilo v rámci likvidace Domovní správy a technických
služeb se sídlem ve Volyni odkoupení pozemku p. č. 1688/1 o výměře 1918 m2 v k. ú. Volyně,
za cenu stanovenou ve výši 50,- Kč/m2.


b) Zastupitelé znovu prodiskutovali své usnesení č. 1/k z 1.10.2003 týkající se rozšíření souhlasného prohlášení a převedení, mimo staveb a budov nacházejících se v bývalém lomu v Zechovicích, i objekt studny na Místní automotoklub AMK Volyně – Zechovice, se sídlem ve Volyni.
Pan Hronek odešel z jednání – počet zastupitelů 11.
Pan ing. Jirsa uvedl, že studna se nachází na pozemku pana Frka, i když v čestném prohlášení, které doložil, je uvedené jiné číslo pozemku, ale přesto by neměla být na automotoklub převedena. Po celkovém projednání návrh pana Jirsy revokovat usnesení č. 1/k z 1.10.2003 a převést studnu na pana Frka neprošel. Schválili ho pouze 2 členové, 7 zastupitelů bylo proti a 2 členové se zdrželi hlasování.


Na závěr přečetl MUDr. Radek Chalupa usnesení z dnešního jednání ZM a jeho průběh byl schválen 10 zastupiteli, 1 člen byl proti a hlasování se nikdo nezdržel.

Dne 22. října zapsala E. Popelková.


autor: Eva Popelková
datum: 10.11.'03




Diskuse na téma: Zápis z 8. zasedání zastupitelstva města Volyně, které se konalo dne 22. října 2003

| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |