volyne.info
homepage
čtvrtek,
svátek má Marek
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

01.04.'04, Honza Beránek, Kultura
počet přístupů: 3885
Marná snaha : Jsme v pohodě... zatím
Kapela Marná snaha, se připravuje na svůj první koncert. Abychom vám přiblížili okolnosti jejich vzniku a uvedli na pravou míru některé fámy, které se poslední dobou nad kapelou vznášely, popovídali jsme si s nimi nad sklenkou lahodného moku v oblíbené luxusní restauraci U Boty.
Jak vznikla vaše kapela?
Dlouho jsme se tom v hospodě bavili, ale nakonec jsme si sehnali kytary a po dvou letech příprav jsme dali dohromady bubeníka a zpěváka. Vznikli jsme vlastně celkem náhodou, když jsme odhalili prostor pro styl hudby, který hrajeme. Ve Volyni je hodně kapel, ale myslíme si, že se prosadíme minimálně svou originalitou.

Jak byste popsali svůj styl?
Snažíme se hrát jednoduchý punk rock s prvky folku a country. Ale vzhledem k tomu, že jsme recesistická kapela, tak nám není nic cizí. Vzhledem k tomu, že prosazujeme nový styl punku, který se od sedmdesátých let pořad mění pod vlivy raegae a hard core, zkoušíme proto míchat punkový rytmus s folkovými melodiemi. Vznikají z toho docela nečekané věci.

Jak dlouho hrajete?
Začali jsme zkoušet někdy na podzim, když jsme sehnali volnou zkušebnu. Trochu problém je dojíždění některých členů, kteří se na zkouškách objevují dost sporadicky. Ale snažíme se zkoušet minimálně dvakrát týdně.

O čem zpíváte?
Jmenujeme se Marná snaha a chtěli bychom, aby naše texty vyznívaly v tomto duchu. Nechceme proti ničemu bojovat ani protestovat, nato už podle našeho názoru nemáme věk, tak spíš zastáváme dalajlámovský postoj „hlubokého soucitu“. Ne, že bychom byli úplní nihilisti, ale určité náznaky v kapele jsou.

Máte celkem kontroverzní logo, které spolu s vaším názvem vytváří zajímavé asociace, co jste tím mysleli?
Něřekli bychom, že to logo je kontroverzní. Je to prostě symbol, pod kterým může každý vidět cokoliv. Ve spojení s názvem kapely to dává poněkud cynický nádech, ale jak už jsme řekli, jsme recesistická kapela a většina z nás si myslí, že to, co si může běžný návštěvník našich stránek myslet, marná snaha není.

Kdy plánujete první vystoupení?
To je složité. Oficiálně první koncert jsme měli mít 16. dubna Na Nové při příležitosti druhých narozenin volyne.info, ale vypadá to, že si předtím ještě střihneme jeden koncert na Crazy Festu ve Střítěži. Každopádně bychom chtěli do prázdnin stihnout alespoň čtyři koncerty.

Máte na koncerty připravené nějaké pódiové překvapení?
Překvapení by se neměla prozrazovat předem, ale určitě i pro nás bude překvapením nový účes zpěváka, který nám již dlouho slibuje. Krom toho nás může vždy překvapit bubeník svými neobvyklými a neočekávanými rytmy.

Jak jste na tom s tvorbou?
Upřímně řečeno, tvorba nám jde poslední dobou hůř než vlastní prezentace. Každopádně by na koncertě mělo zaznít minimálně šest kousků, ať už z naší nebo cizí kuchyně. Připravujeme i nějaké zajímavé video a celkově se nebráníme žádným technologickým vymoženostem.

Budete dávat svoje písně v mp3 formátu na internet?
Samozřejmě. Proč ne. Jenom musíme napřed udělat nějakou pořádnou nahrávku. Pak se uvidí. Každopádně pro podporu našeho stylu uděláme maximum.

Co děláte ve svém civilním životě?
Tak různě, Lang si dodělává maturitu, Berry už asi desátým rokem studuje vysokou školu, Most učí chemii na učilišti, Roubal končí civilní službu a František pracuje někde ve Strakonicích. Jsme celkem zajímavá směs lidí, ale je to dobré už jenom proto, že máme více zážitků, které se objevují v našich textech.

Poslední dobou se na vaší knize návštěv objevují podivné zprávy. Opravdu se tak hádáte mezi sebou?
S tím opravdu nemáme nic společného a vysvětlit si to umíme jen tím, že to je nějaká diverzní akce konkurenčních kapel, které nechceme jmenovat:)

Máte punkovou kapelu, myslíte si že ještě platí heslo No future? A co vy a návykové látky?
Hm, to nešťastné No future… Tohle heslo se už přežilo. Teď možná spíš platí marná snaha...:) No a návykové látky… pijeme a kouříme... ale jsme v pohodě, zatim:)

Stránky kapely Marná snaha najdete na adrese
marnasnaha.volyne.info.
autor: Honza Beránek
datum: 01.04.'04




Diskuse na téma: Marná snaha : Jsme v pohodě... zatím

počet příspěvků v diskusi: 4 (poslední v 21:09 28.03.'05)
| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |