volyne.info
homepage
čtvrtek,
svátek má Soňa
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

01.10.'10, Honza Beránek, volby
počet přístupů: 4365
Profil kandidáta do komunálních voleb - Volyně v dolyně
Sdružení Volyně v dolyně má před sebou premiérový pokus o průnik do zastupitelstva. Jako kandidáta na starostu prosazují Lukáše Černého.

**KANDIDÁTKA SNK VOLYNĚ V DOLYNĚ
1. Lukáš Černý
2. Zdeněk Polanský
3. Jana Kotlíková
4. Stanislav Nárovec
5. Daniel Šimeček
6. Veronika Pučerová
7. Dana Villnerová
8. Vojtěch Vrba
9. Petra Tíková
10. Viktor Vilánek
11. Petr Krátký
12. Barbora Černá
13. Zdeněk Časta
14. Jan Holín
15. Petra Bačová


**ODPOVĚDI NA PŘEDVOLEBNÍ ANKETU VOLYNE.INFO

1) Jakou variantu přeložky I/4 osobně preferujete? Která je podle vás reálná? Jsou nějaké alternativy a jsou na stavbu vlastně prostředky?
Jako sdružení kandidátů preferujeme takovou variantu, která není v rozporu s naším programem. Proto jsme vystupovali proti modré variantě, která je neekonomická a dle našeho názoru nereálná. Rozhodnutí, která je skutečně reálná není v naší kompetenci, jelikož neznáme priority ŘSD a Ministerstva dopravy.

2) Má mít podle vás město nějaký vliv na to, co se bude dít ve škole v přírodě?
Od doby, kdy město Chomutov objekt prodalo soukromému vlastníkovi, nemůže mít žádné město vliv na to, co se v objektu bude dít. Záleží také pochopitelně na formulaci kupní smlouvy. Pokud se jedná o stavební změny, o stavební povolení bude samozřejmě muset majitel žádat stavební odbor ve Volyni, což je způsob, jakým se může město vyjádřit.

3) Jaké opravy infrastruktury považujete ve Volyni za prioritní? Kde na ně chcete vzít peníze?
Prioritní je Dobřanovská ulice, náměstí Svobody, náves v Račí, vybudování kanalizace a svodu dešťové vody v Černěticích. Peníze na opravy infrastruktury chceme získat stejně jako se získávaly doposud z dotací nebo přímých plateb z rozpočtů ministerstev a Evropské unie.

4) Povodně nejspíše budou v Česku mnohem častější než v minulém století. Považujete protipovodňová opatření ve Volyni za dostatečná? Pokud ne, co byste chtěl/a změnit?
Protipovodňová opatření nejsou optimální. Neméně významné jsou minimalizace dalších škod, budeme proti nové výstavbě v zátopových územích. Zároveň tento problém je nutné konzultovat s Povodím Vltavy. Prioritou je ochrana obydlené oblasti. Jako řešení bychom viděli navýšení valu nebo mobilní zábrany (což však není levnou záležitostí, peníze na případnou realizaci by se musely sehnat pomocí dotace).

5) Jak se stavíte k zavádění nových prvků eGovernmentu? Např. podávání žádostí přes internet, elektronické aukce, zveřejňování smluv o veřejných zakázkách, zveřejňování jmenného hlasování zastupitelů a rady města atd? Zasadíte se v případě zvolení za větší otevřenost městského hospodaření?
Správa musí být vždy otevřená každému, kdo je spravován. Předejde se tím možným podloudnostem a přitom je naděje, že se podnítí zájem občanů o dění ve městě. Nicméně eGovernment není věcí samotné samosprávy, ale úřednictva a státní správy v čele s ministerstvem vnitra. Otevřenost městského hospodaření je naší prioritou. A nad rámec eGovernmentu budeme prosazovat zveřejňování všech zakázek a výběrových řízení na internetu.

6) Jak hodnotíte kroky odcházejícího vedení města během posledních čtyř let? Jaké konkrétní akce se povedly a jaké nepovedly?
Velmi oceňujeme práci, kterou zde starostka s městskými úředníky odvedli. Povedla se oprava staré radnice, vybudování kanalizace v Podolí, zřízení technických služeb, zařazení plovárny mezi technické památky, rekonstrukce městského rozhlasu a řada dalších.

7) Jak byste zvýšili turistický potenciál Volyně?
Prioritou je zvýšení informovanosti o tom, co je už ve Volyni vybudováno a co je použitelné například ke sportu. Málokdo z těch, kterí se ve měste zastaví, ví o tom, kde jsou tenisové kurty, kde je lezecká stěna, kde hřiště, koupaliště nebo asfaltová plochavhodná na skákací chůdy nebo kolečkové brusle. Další možností je zřízení městského kempu využívajícího současného zázemí, např. plovárnu. Dlouhodobým plánem je postupné zpřístupňování volyňského podzemí, které by se krom prohlídek dalo využít ke kulturním akcím.

8) Jste spokojeni, jak funguje koupaliště pod novým nájemcem? Případně kde vidíte rezervy?
Těší nás, že koupaliště není jen technickou památkou, ale stalo se živým kulturním a sportovním centrem Volyně. Bylo by však vhodné citlivě přizpůsobit prostor vyššímu počtu návštěvníků.

9) Jak s odstupem času hodnotíte personální změnu na postu ředitele muzea a můžete zhodnotit současné fungování muzea?
Není možné říci nic jiného, než že změna muzeu jedině prospěla. Nové osazenstvo muzea odvádí velký kus práce v reinventarizaci exponátů, pořádání písemností, sběru dalšího materiálu i jeho konzervování. Dále současnému vedení muzea musíme přát, aby mu nedošla energie a tempo při pořádání kulturních akcí, výletů, diskusí a přednášek. zvýšila se informovanost občanů o dění v muzeu a samozřejmě i jeho navštěvovanost. Muzeum se stalo jedním z kulturních center Volyně, kterým dříve nebylo.

10) Už jste vedli nějaká jednání s případnými koaličními partnery? S kým byste do koalice v žádném případě nešli?
Ano, vedli.

11) Je podle vás Volyně město, kde se dobře žije mladým rodinám s malými dětmi? (prosíme o konkrétní důvody proč)
Mladé rodiny zde mají solidní zázemí (ZUŠ, ZŠ, SŠ, lékaři, kroužky, knihovna, hřiště). Problémy shledáváme v malé kapacitě mateřské školy a nedostatku míst k bydlení. Naší prioritou je schválení územního plánu s novými plochami pro bydlení, která by mimo jiné také přilákala mladé rodiny.

12) Bude vaše strana respektovat pořadí, které urči voliči preferenčními hlasy?
Budeme respektovat preferenční hlasy voličů. Nezávisle na tom, kdo bude zvolen, i nadále budeme spolupracovat jako tým.

13) Kde je možné najít program, se kterým jde vaše strana/sdružení do voleb v našem městě?
Ve schránkách. A samozřejmě na www.volynevdolyne.cz.


**VOLEBNÍ PROGRAM:
stahujte z: www.volynevdolyne.cz/2010/09/21/volebni-program-snk-volyne-v-dolyne-2/

autor: Honza Beránek
datum: 01.10.'10




Diskuse na téma: Profil kandidáta do komunálních voleb - Volyně v dolyně

počet příspěvků v diskusi: 31 (poslední v 21:44 16.10.'10)
| diskuse | | další články autora |
| |






RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |