volyne.info
homepage
čtvrtek,
svátek má Marek
nastavit jako výchozí
info:
Novinky
Co se děje ve městě
Glosy a komentáře
Historie
Instituce
Kultura
Oficiální informace
Povodně
Radnice
Rodáci ve světě
Školy a vzdělávání
Sport
Stránky firem
Turistické informace
volby
Zájmové spolky

online:1
xxxxx
Už jste byli v kavárně?
Ano
Ne
Ona tu nějaká je?
Výsledky
Version 2.02





Internetový prodej automobilových výfuků – www.eshop-vyfuky.cz

Butik Radost - dámské oblečení, móda a dárky online – www.i-radost.cz
 

25.10.'10, Honza
jméno:                       
nadpis:
opište text:

  

Upozornění: Příspěvky vyjadřují názory čtenářů. Redakce serveru nemůže ovlivnit jejich obsah. Vyhrazuje si však právo je odstraňovat. Nepřijatelné jsou zejména vulgarismy, rasismus a neplacená reklama.


To jste se teda pochlapili [Martin, 26.10.'10, 08:22]
Zírám, že pan Valhoda přistoupil na takovou koalici:
a) dvacet let po revoluci budou v radě KSČM i když tam místo nich mohla být ODS, VvD nebo i KDU - asi mezi nimi ale nejsou takoví zvedači ruky jako pan Volmut - loutka M. Červeného; opravdu bravo, tleskám!
b) vůbec spojení TOP09 a KSČM se mi jako podporovateli TOP09 vůbec nelíbí - asi napíšu Karlovi a Mikimu, ať s tím něco udělají;)
c) ambiciózní Paterna, který jako jediný na setkání kandidátu řekl, že CHCE být starostou, tam bude dělat neplechu a nedivil bych se, kdyby v týhla vachrlatý koalici udělal podraz a nebyl starostou nakonec on (ty počty nejsou zase tak složitý), prostě dva kohouti na jednom smetišti, to nebude dělat dobrotu

Přeju všem, aby to nakonec dobře dopadlo, když ne ku prospěchu všech, tak aspoň většiny...

Sulini [Sulin, 26.10.'10, 12:58]
Jsou to stary sulini...

to teda koukám [marie, 26.10.'10, 13:50]
jsem v šoku,že strana,která se hlásí k nejpravicovější straně v ČR se pustí do koalice s KSČM!!!to jde akorát vidět, že si jdou všichni zúčastnění na ruku a že jim jde akorát o koryta a vlastní prestiž!!!!hrůza!!!

Valhoda Valhoda [radek, 26.10.'10, 14:02]
No to je naprosto nepochopitelný, jako by to bez těch komančů nešlo nebo co, už začínají zase divočit a sahat po moci i tady u nás na radnici. Nechápu proč si pan "inženýr" nevybral věrohodnější politický subjekt, to je výsměch a ostuda. A páni z TOP09, kteří se pod takovou to koalici podepíší by se měli nad sebou velmi rychle zamyslet. Upřímně do .... onoho místa, PROČ???

RE: Valhoda Valhoda [Cápek, 27.10.'10, 16:55]
Proč mám pocit, že za čtyři roky od minulých voleb spousta lidi zapomělo na "komanče" v zastupitelstvu i radě města a teď jsou děsně překvapený, když si je tam voliči odhlasovali znovu? Z toho je vidět zájem o dění ve Volyni

RE: RE: Valhoda Valhoda [Artur Ropotamo, 27.10.'10, 18:15]
Hlavní překvapení je (aspoň pro mne), že TOP09 a KSČM pojedou společně na horské dráze. Aby jim pak z toho nebylo blbě. Mně už se trochu zvedá žaludek, a to se na tu pravo-levou partičku jen dívám.

KSČM v radě města [Venda, 09.11.'10, 10:53]
Já si to náhodou pamatuji až moc dobře. I to, jak jsem se tady pokoušela v nějaké diskusi vysvětlit nevysvětlitelné .... že tehdy komunističtí zástupci dostali hlasy i od zástupců ódéesky, která byla v opozici a od kterých jsem čekala, že se hlasování zdrží.
Je pravda, že v menších obcích volí voliči často konkrétní lidi. Ve větších obcích spíš strany. Všichni ale ví, že svým křížkem podporují nejen člověka (který možná zvolený stejně nebude) ale především tu stranu....
Je pravda, že když se sestavuje kandidátní listina, potřebujete ji mít plnou - potřebujete 15 lidí. Naprostá většina ví, že zvolená nebude. Takže těm lidem na té kandidátce určitě záleží na tom, komu propůjčují své jméno. Já myslím, že ti, co byli na TOP, se teď diví víc, než si myslíme ................

TOP 09 společně s KSČM [Martin, 26.10.'10, 18:07]
Proboha! Silně pravicová strana, která se vykazuje větší pravičností než ODS a jde si klidně do koalice s KSČM?? No tak doufám, že vedení TOP 09 udělá rychle přítrž! - Podvod na voličích nic jiného! Co taky můžeme od takové strany čekat.

RE: TOP 09 společně s KSČM [Martin, 26.10.'10, 18:09]
Omlouvám se, blbě jsem se vyjádřil. Chtěl jsem říci, co v budoucnu můžeme od takové strany očekávat?

Dotaz [Artur Ropotamo, 26.10.'10, 20:19]
Mohli by lídři stran, které jsou součástí připravované koalice, jednotlivě a srozumitelně sdělit, proč vstupují do tak široce rozkročeného seskupení, a jak v něm chtějí prosadit svůj program (případně ideologii), díky němuž získali hlasy?
Věřím, že strany nepřestaly s voliči komunikovat úderem začátku voleb. Uvidíme...

RE: Dotaz [Rohypnol, 27.10.'10, 22:59]
A není to jedno? Všechny tyto strany mají v rámci Volyně téměř identický program a v tomto prostředí nejde ani tak o stranu, jako o jednotlivé osobnosti. Chápu ale, že pro individua jako jsou různí Martinové, kteří vidí eehm...rudě, :) jakmile zaslechnou cokoliv o něčem byť mírně vybočujícím vlevo, to je otázka života a smrti. Ti by asi raději viděli radu složenou z osobností jako např. ing. Bočánek, kteří se třetiny jednání ani nezúčastní. :)

RE: RE: Dotaz [pan K., 28.10.'10, 13:12]
tak s vasim nazorem se neda nic jineho nez souhlasit.... v komunalni politice podle me vubec nejde o nejake strany, ale predevsim o lidi!

re: Rohypnol [Martin, 28.10.'10, 08:27]
Dobré ráno, svoboda slova pane kolego! Pouze jsem chtěl říci, že je to podraz proti voličům. Měl by jste si udělat analýzu voliče TOP09, možná by jste byl překvapen....tento volič si (dle mého názoru)opravdu nepřeje svou volbou podporovat radikalismus, kterým politika a ideologie KSČ(M) bezesporu je! Volil jsem TOP09, protože je mi názorově blízká a protože jsem se domníval, že její volbou přispěji k ozdravení politiky, či politické kultury....no zklamání, alespoň co se místní TOP09 týká... je tento názor důvodu k soudu, že jsem individuum?

RE: re: Rohypnol [Marie, 29.10.'10, 21:11]
Je nutné, aby jste začal rozlišovat co je politika na celostání úrovni a politiku, která se odehrává ve městě jako je Volyně. Pokud jste byl na předvolebním představení jednotlivých stran, nebo pokud jste dostal předvolební letáky do schránky, tak jste si mohl přečíst, že z 80 % chtějí všechny strany nějakým způsobem uskutečnit stejné cíle. Tak proč by se nemohla ODS nebo TOP 09 spojit s KSČM, když si jsou jejich programy hodně podobné. Je přeci jedno jestli byty pro lidi zajistí ODS nebo KSČM. Ve městě jako je Volyně opravdu nejde ani tak o strany, ale o lidi, kteří kandidují, o jejich schopnosti, jejich osobnost. Proč tu stále někdo straší s KSČM. Zastávají snad zvolení kandidáti za tuto stranu něco neústavního, nezákonného, nemorálního. Chtějí ve Volyni udělat něco špatného. Prosím, zkuste si občas koupit noviny, sledovat v televizi programy s politickou tématikou, sledovat dění v našem městě, a možná že přestanete psát takové nesmysly a strašit něčím, co je dávno pasé. Lidem hrozí horší věci.

politikaření x malá obec [Petr P., 30.10.'10, 09:16]
Tady to není vrcholná politika, doufám že na malé obci jeko je ta naše, to je jen o lidech a jejich cílech a snad i dobré snaze něco změnit. Dejme jim šanci

RE: politikaření x malá obec [franta, 30.10.'10, 11:57]
"to je jen o lidech a jejich cílech"... no prave:(

RE: RE: politikaření x malá obec [Maruška, 30.10.'10, 18:13]
Paní Marie komunisty měli po revoluci
zakázat a dneska jsme je memuseli poslouchat v parlamentu ani nikde jinde
jak se vykecávají a bijou se v prsa že jsou demokratická strana. Ti lidé, kteří
v ní zůstali po roce 1990 jsou ti nezavilejší, kteří obhajují i ty komunistické zločiny v padesátých létech.
Vraždy, kradení majetku, vystěhovávání sedláků při kolektivizaci atd. S těmito lidmi se dělá koalice ve Volyni fuj!!!!

RE: RE: RE: politikaření x malá obec [Marie, 30.10.'10, 19:40]
Máte pravdu v tom, že se to dělo před rokem 89. Ale přeci si nemyslíte, že pan učitel Capůrka nebo Volmut se podíleli na vraždách, kradení majetku, vystěhovávání sedláků při kolektivizaci atd. jak jste uvedla. Z těch nejzavilejších komunistů, jak jste je nazvala, jsou dnes podnikatelé a nebo přešli do jiných politických stran. Co jsem měla možnost sledovat přenosy s poslanecké sněmovny, tak právě nejhůře se tam chovaji členové ostatních demokratických stran. Aby jste si nemyslela, že nevím o co se jedná, tak naší rodině byl před rokem 89 zabaven majetek přímo ve Volyni.

RE: RE: RE: RE: politikaření x malá obec [Artur Ropotamo, 30.10.'10, 23:46]
Jsou u komunistů, jsou tam právě teď a dobrovolně. Na komunální i celostátní úrovni alespoň pro některé z nás platí, že "s komunisty se nemluví" (www.sds.cz/docs/prectete/e_kolekt/s_k_s_n.htm) a tudíž se s nimi ani neuzavírají koalice.

Kandidují pod značkou KSČ(M), tedy přinejmenším souhlasí s obsahem politiky dosud nereformovaných komunistů (jen v ČR jsou v rámci EU nereformovaní komunisté parlamentní stranou...) a ve volbách sbírají hlasy těch, kteří volí podle osobnostního i podle stranického klíče.

Proto mi není jedno, že tito lidé budou zabezpečovat chod města společně s TOP09 z druhého břehu politického spektra. To není zcela obvyklé. Ví někdo o koalici v jiném městě za účasti KSČM a TOP09?

Až bude někdo opět tvrdit, že v komunálu se volí především konkrétní lidé bez ohledu na kandidátku strany/sdružení, pak například podporovatelé komunistů volí velmi disciplinovaně především Stranu. Pokud se podíváte na výsledky stran při posledních volbách do PSP, a nyní v komunálních volbách, zjistíte, že výrazně korelují, snad kromě ODS a také VV společně se Suverenitou, kteří nyní nekandidovali, od nichž voliči patrně částečně přešli k Volyni v dolyně či ke Sdružení nestraníků, což je přirozený jev u pravostředových voličů. Tj. lidé sice volí konkrétní osoby (především lídry kandidátek), ale výrazně na základě stranického klíče. Voličů přišlo při obou volbách ve Volyni také zhruba stejně, socio-demo struktura se tedy nejspíš také příliš nezměnila.

A ještě něco: Kdo jsou v uvažované koalici ty zajištěné a jasně vyprofilované osobnosti s rozhledem a zkušenostmi, bez osobních či podnikatelských zájmů a s dobrou snahou něco změnit v zájmu města?

RE: RE: RE: RE: politikaření x malá obec [také tu bydlím, 01.11.'10, 12:48]
Kdo spojí své jméno s KSČ(M) spojí se také s ideologií této strany.

S komunisty se nemluví!!!

RE: politikaření x malá obec [Martin, 31.10.'10, 19:51]
...šanci už dle mého názoru dostali, od r. 1948 ukázali co umí...ničit morální hodnoty, krást, vydírat, utlačovat, pošlapávat lidskou důstojnost, či svobodu.Z této doby se vzpamatováváme do dneška a min. ještě jednu generaci se vzpamatovávat budem. Tato strana se do dnešní chvíle nedistancovala od těchto zločinů, a proto považuji tuto stranu za stranu "zločineckou" a nevidím jediný důvod proč bychom ji měli podporovat, či dávat jejím představitelům šanci, ať se jedná o malou obec, či stát.

RE: RE: politikaření x malá obec [Marie, 05.11.'10, 19:55]
Pravda je, že se další generaci budeme vzpamatovávat z toho, co se tady děje. Chtělo by si položit otázku, kdo po roce 89 zapříčinil, že náš stát přišel o zahraniční trhy, že zanikly velké podniky, které vyvážely do světa, že lidé na základě třeba kupónové privatizace přišli o své peníze, že tu vládne v jistých oblastech mafie, jinde korupce, že náš stát je zadlužen, atd??? KSČM to nebyla. Tohleto neustálé vytahování historie našeho státu může ovlivnit a nemusí lidi, kteří v té době žili. Ale co ti, co se narodili po roce 1989 nebo po roce 2000. Ti si přeci vytvářejí svůj balíček hodnot, které považují za důležitý pro jeho fungování a podle toho si bude vybírat takovou stranu nebo lidi, kteří zastávají stejné názory, pokud nejsou v rozporu z naší ústavou. Ti lidé budou taky špatní? Dobu před rokem 89 nezažili a nyni si vybírají podle toho, co preferují. Podle Vašeho postoje by jsme měli jít ještě dál do historie, třeba na druhou světovou válku. Z knih, filmů, fotografií se dozvídáte jakých svinstev se tu němci dopouštěli na našem lidu. No a po šedesáti letech s nimi rozvíjíme obchodní a jiné vztahy na úrovni evropské unie. Po roce 1945, kdy němci prohráli, změnili svojí politiku, přístupy k okolnímu světu, ale taky si nepřejmenovali stát. Dnes se o tomto státě hovoří jako o vyspělém západním státě. Proč to stějné nemůže platit i o straně KSČM. Vemte si jiné strany. Hlásají jak jsou demokratické, přitom každou chvíli se někde dočtete, nebo se dozvíte z televize, že chování jejich členů je v rozporu z hodnotami, které jako strana hlásají,nebo dokonce v rozporu se zákonem. Víc už to komentovat nebudu. Na tuto problematiku se dívám ze současnosti a hodnotím to v čem žiji a v čem budu žít.

RE: RE: RE: politikaření x malá obec [Tomáš, 05.11.'10, 20:27]
1)Za tento dluh také můžou komunisté, rozkradli kde co a na státu je a bylo, aby tyto movitosti, nemovitosti vrátil, popř. vyplatil. To nejsou malé částky to jsou řády stovek miliard.
2) To že firmy krachly...ono když se plánovalo a vše přizpůsobovalo těmto plánům ze Sovětského svazu a tím uměle udržovala zaměstnanost, tak prostě tyto firmy nebyli schopny, jak po technické stránce, tak po stránce praktické konkurovat firmám (evropským, či světovým), špatný marketing, ale hlavně najednou se nalézali ve volném trhu.
3) Nebudeme srovnávat nacismus a komunismus (mimochodem komunismus byl v některých ohledech horší - za nacismu lidé věděli co si "mohli dovolit" za komunistů to nevěděli, protože režim si vždy zákon poněkud překroutil). Nehledě na to, Němci se od své minulosti narozdíl od KSČM distancovali.
4) Argument, že mladí pamatují, či nepamatují? Panu Červenému je min. 40let, panu Valhodovi je také kolem 40 let, zažili tuto dobu a tyto zvěrstva, ikdyž někomu tato doba vyhovovala...prospěchářům,lidem bez morálního charakteru,udavačům atp.
5) S komunisty se nemluví,totální izolace.
6) www.youtube.com/watch?v=DsKd_Y0cnF0 - tohle podporujem? tohle nám tu má vládnout? fuj!!

RE: RE: RE: RE: politikaření x malá obec [Marie, 08.11.'10, 19:37]
A musím reagovat. Váš názor respektuji. V jistých věcech jsem to myslela jinak, třeba mladými lidmi jsem nemyslela pana Červeného, ale lidi, kterým je dnes 18, 20 let, co nezažili dobu před rokem 89. Někteří zvolení lidi do zastupitelstva tam už seděli minulé volební období. Proč jsou tam zvoleni znovu? A k Vaší poznámce, kdy jste označil členy KSČM za "prospěcháře,lidi bez morálního charakteru,udavače atp."
Jeden takový žije ve Volyni, dnes zde žije jako podnikatel s převlečeným kabátem. A takových lidí je. Jenže už nejsou k poznání, protože převlékli ten kabát. Proč raději neřešíte současnost. Jsou tu přeci jiné problémy, které ovlivňují naše lidi a za co může současný nastolený systém. proč se tu raději nedohadujeme o tom, která strana zvolí lepší systém na zvýšení zaměstnanosti, rozšíření školní péče o předškolní děti. Strany by možná od svých občanů mohli dostat dobrý nápad k realizaci. Tím by jste se mohli zapojit do fungování našeho města.

!!!! [jarda novak, 01.11.'10, 08:55]
Komouši jsou komouši! A osobnosti mezi nima nejsou. Valhoda je blb, když vyhraje volby a necha radnici ovladat Červeným a Paternou! To je konec města.

RE: !!!! [Maruška pro Marii, 09.11.'10, 07:58]
To jste přesně vy komunisti do minulosti
se nevracejte zapomeňte. Ale právě mladí
lidé narození po roce 89 by měli vědět jak to s naší minulostí bylo. Jak KSČ(M)
všude zasahovala do našich životů. Že ještě žijí komunisté, kteří se ve Volyni
podíleli a schvalovali kradení majetku a perzekucích v padesátýchlétech a teď nám chtějí vládnout jejich nástupci
dokonce i rodinný nástupci. To je teda hnus. A ty Vaše kecy o tom co se za komunistů vybudovalo je směšné. Víte co
by v naší republice bylo kdyby komunisti
neuchvátili moc v roce 1948. Naše republika byla po válce čtvrtá nejrozvinutější na světě a kam jí zavedli komunisti do pr... Tato strana
je zločinecká a je smutné, že se s ní
dělají ve Volyni koalice.

RE: RE: !!!! [franta, 09.11.'10, 09:22]
ja si teda jako myslim, ze tady nejde az tak o to, ze by mestu vladli komunisti, ti preci byli v rade i v minulem obdobi, ale o to, ze tri z peti budoucich radnich podnikaji ve stavebnictvi nebo realitach a priroritou je uzemni plan... nad tim bychom se tu meli asi spis pobavit, nez zase zacne dohaneni a reseni hrichu minulosti...

RE: RE: !!!! [Marie, 15.11.'10, 20:10]
Komunista nejsem, ani jsem nebyla. Ale narozdíl od Vás přemýšlím o věcech, který mě čekají a vzbuzují obavy. A to zda budu mít práci, zda budu mít peníze na to, aby děti mohli na školu pokud na to budou mít, zda si budu schopna ušetřit něco na důchod, jestli se budu schopna postarat o své rodiče, pokud by to potřebovali a jak, ale i to, jak se bude rozvíjet město, ve kterém od narození žiju, nebo-li jakým způsobem se utratí peníze z našich daní. Vás už se tyto starosti asi netýkaji. Položme si otázku. Jak je možný, že lidi, které odsuzujete, byli znovu zvoleni do stejného zastupitelstva? Tak a teď můžete psát o tom, jak je špatná část obyvatel Volyně.

RE: RE: RE: !!!! [Artur Ropotamo, 15.11.'10, 23:06]
1/ Jak můžete vědět, že Maruška o věcech, o nichž píšete, nepřemýšlí?
2/ Zamýšlet se a přemýšlet je fajn, ale pro lepší budoucnost to nestačí, je třeba něco dělat.
3/ Byli zvoleni, protože dostali hlasy. Jednoduše svůj k svému. To, že třeba komunisti dají hlasy komunistům (nebo socialistům), není žádné překvapení. Je to celkem předvídatelné a v pořádku. Horší je, když jsou voliči podvedeni někým, komu možná i důvěřovali. Obávám se, že TOP 09 volil pro spojení s KSČM snad jen pan Červený (pokud by se našel ještě někdo, tak se mu omlouvám). Neslyšíte v jeho vyjádření falešnou ozvěnu osobních zájmů a licoměrnosti? To je, jako byste připnuli srp a kladivo knížeti na hruď a do ruky mu vrazili mávátko.
4/ A už ty komunisty pořád nechraňte, nejsou to žádní beránci. Vždyť jejich dlouhodobým cílem je okrást jiné lidi, sebrat, přerozdělit a znárodnit!

RE: RE: RE: !!!! [Maruška pro Marii, 16.11.'10, 09:40]
Marie když nejste komunistka tak proč je obhajujete? V jednom s vámi souhlasím mě také záleží na tom jaká budoucnost čeká mě i mé blízké v tomto státě ale minulost je třeba také znát. Napište mě prosím vás Váš pohled na 40 let vlády KSČ(M). Co se týká zvolení zástupců komunistů do zastupitelstva - tomu se nedivím protože Volyně byla vždy hodně rudá. Mě pouze mrzí
že chodí málo lidí volit a to vždy nahrává komunistům. Ještě by mě zajímal pravý důvod proč jsou nepostradatelný pro strany ČSSD a TOP 09.To bych tam raději viděla jiné strany stejně mají všichni podobný program ale co já vím tak se s nikým jiným o jiné koalici nejednalo. Mě to připadá, že je to pouze snaha někoho vyvést komunisty z
izolace ve Volyni a to není dobré.

RE: RE: RE: RE: !!!! [Marie, 17.11.'10, 20:31]
V roce 89 mi bylo 7 let. Babičce zabrali majetek, tatínkovi nedovolili dodělat školu. Já jsem toho před rokem 89 moc nezažila. Ale nikoho nehájím. Já se na věc dívám ze současného hlediska, a když vidím v televizi, nebo si přečtu v novinách co prováději zástupci demokratických stran za ......, tak je můžu všechny hodit do jednoho pytle a vybírat ty, kteří se chovaji slušně a kteří ne. Je to zase jenom o lidech, o pár lidech, kteří si své politické postavení vysvětlí po svém a je jedno z které jsou strany. Vaše obavy, proč jsou nepostradatelní pro ČSSD a TOP 09? Můj předpoklad je, že členové těchto stran už tam seděli i minulé volební období. Znají se, většina z nich mají stejné představy o rozvoji našeho města, tak proč by se nepodpořili. Vemte si program nové strany, která se tam dostala. Jejich předvolební program, který jsem četla byl hodně odlišný od těch ostatních. S nimi by přeci koalici asi těžko uzavřeli a nebo naopak chtěla tato strana zůstat v opozici. To nevím. A dále, pokud by chtěl někdo vyvést členy KSČM z izolace. Tak by je muselo volit více lidí. To se nestalo. A pokud by se to stalo, muselo by to mít nějakou příčinu ve společnosti. Prosím berte to jenom jako můj názor pozorovatele současné politické situace. Já nezpochybňuji nic co se stalo před rokem 89. A pro pana Artura: 1/nepsala o ničem v tomto směru. 2/je třeba něco dělat, to máte pravdu, ale opravdu je to potřeba dnes, protože ohánět se tím, co bylo před rokem 89 nám ekonomiku nezvedne. 3/nevím jestli jste to postřehl, ale z toho, jak jste v tomto bodě napsal vyplývá, že je to opravdu hlavně o lidech a ne o stranách. Když bych vzala příklad z vysoké politiky. Jak byly dobré hlasy KSČM při volbě Václava Klause do funkce prezidenta. A nikdo neřekl fuj, já je nechci. A jen co byl zvolen byla zase KSČM strana, se kterou nechce mít nikdo nic společného. A takhle se to opakuje neustále. 4/ A dlouhodobý cíl jak něco znárodnit. Aby to mohli uskutečnit, museli by mít v poslanecké sněmovně hodně velkou přesilu, aby je nikdo nemohl přehlasovat. Aby se tak stalo museli by je volit občané této republiky. Co donutí občany této republiky zvolit KSČM tak, aby měla tu přesilu, když si představím, že většina obyvatel zažila dobu před rokem 89 a ti co ji nezažili, tak těm je to stále opakováno. Nevím. Znovu opakuji, že nikoho nehájím, jenom konstatuji co vidím a jak to chápu. Jsem člověk, který se zájmem sleduje politickou situaci v naší zemi a je mu z jednání a chování některých vládních i opozičních představitelů špatně.







RE: Hajzlové [Petr A.]
Hajzlové [Pavel Asztaloš]
Vymazání níže uvedeného článku [Vlastislav Asztaloš]
GRs6AvZ4li [IqrqVh2O]








www.volyne.info | design b4u | rs ZVD | hosting gigaweb | kontakt | reklama | redakce | spolupráce | RSS | © 2002 - 2011 b4u web !ndustry |
| kopírování a komerční využívání obsahu je dovoleno pouze se svolením autora |